Veelgestelde vragen

Lessen en leerlijnen is de oplossing. Met ZuluConnect, in combinatie met bijvoorbeeld Chromebooks, kun je met een beperkt budget iedere leerling van een apparaat voorzien. Zo breng je de personalisatie op gang. Je werkt met Chromebooks en ZuluConnect volledig in de cloud. Dit betekent dat je altijd en overal bij je data kunt en niet meer op de lokale server werkt. ZuluConnect biedt de mogelijkheid om content te zoeken, maken en mengen met bestaande leerlijnen op het niveau dat past bij jouw kinderen.

Vanuit de overheid wordt de anonimisering van leerlinggegevens uit privacyoverwegingen opgelegd via de nummervoorziening. De Nummervoorziening is geïmplementeerd in ZuluConnect. Daarnaast heeft ZuluConnect goede beveiligingssoftware en is het mogelijk om een bewerkersovereenkomst met ons af te sluiten.

De kosten voor ZuluConnect zijn afhankelijk van je situatie. Je kunt daarom het beste een voorstel op maat aanvragen via de website.

ZuluConnect is de centrale toegangspoort om online te werken. Er is al een Single Sign On (SSO) gerealiseerd met Basispoort, Office365, G Suite en de Kennisnetfederatie. In de toekomst gaan ook andere SSO koppelingen onderdeel uitmaken van ZuluConnect.

Met ZuluConnect kun je het proces van aanmaken en beheren van e-mailadressen automatiseren via het Leerling Administratie Systeem (LAS). Via ZuluConnect zorgen we ervoor dat deze persoon een account en e-mailadres krijgt. Samen met de juiste licenties bij Microsoft Office365 en/of Google G Suite. Vindt er een wijziging plaats in het LAS, dan wordt dit ook automatisch bijgewerkt in Office365 en G Suite.

Werken in de Cloud is een andere manier van werken. Het vraagt je om de routine die je had te doorbreken en met een frisse blik aan de slag te gaan. Omdat het lastig kan zijn deze verandering te omarmen, bieden wij begeleidingstrajecten op maat om de transitie zo soepel en effectief mogelijk te laten verlopen. Het is niet noodzakelijk om direct volledig in de Cloud te gaan werken. Dit kan ook in een later stadium, zodat het team in eigen tempo aan de veranderingen kan wennen.

Met de intuïtieve en uitgebreide editor in ZuluConnect is het eenvoudig om content met een uniforme uitstraling te maken en deze vervolgens te delen met de kinderen in jouw klas. Je kunt deze content ook delen met anderen en content van derden in jouw lessen gebruiken. Gratis en betaald. De toetsen die je geeft zijn live te monitoren via de uitgebreide rapportagemodule.

  • ZuluConnect bevat 50 verschillende vraagsoorten.
  • ZuluConnect kijkt alle vragen automatisch na.
  • Je kunt een opdracht in losse lessen als modules aanbieden en later samenvoegen tot één geheel.
  • Bij ZuluConnect kun je iedereen toegang geven tot de content die je hebt gemaakt. Bij Office en G suite kun je alleen delen met de mensen die jij uitnodigt.
  • Je kunt de content die je maakt, gratis of betaald, delen via de ZuluStore.
  • Resultaten kun je op verschillende manieren visueel maken via de rapportagemodule.
  • De content die je opslaat en via de ZuluStore deelt kun je metadata meegeven. Deze metadata zorgt ervoor dat jouw content op het internet goed vindbaar is.

Er is een snelkoppeling beschikbaar in ZuluConnect om direct naar het Momento dashboard te gaan. Maar beide hebben een eigen dashboard. De data van Momento komt uit de software van de uitgeverijen en die van ZuluConnect uit de content die je zelf maakt of die via de ZuluStore beschikbaar is.

Een server is er voor om te zorgen dat het lokale netwerk beveiligd en up-to-date is. Deze kun je dus niet zomaar weglaten. Er moet wat anders voor in de plaats komen. De Rolf groep biedt het alternatief aan om serverloos te werken. Hierbij worden alle content en programma’s vanuit de Cloud benaderd. Het beheren van de lokale computers en andere infrastructuur, wordt ook door de Rolf groep geregeld. Vervolgens is ZuluConnect er, om het werken in de Cloud te versimpelen en de administratieve last te verminderen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

ZuluConnect is het nieuwe QL-Online. Alle gemak die je nu hebt met QL-Online blijft. Er komen vooral dingen bij. Bekijk de vergelijkingstabel waarin je ziet wat de verschillen zijn.